ÚJÉVI ÁTTEKINTÉS:

MENNYIRE volt jelen 2014-ben a
LENDÜLET, SZABADSÁG, SZENVEDÉLY?


Egy évvel ezelőtt jelent meg ez az írásunk, és mivel elmúlt a 2014-es esztendő, így elég érdekes lehet UTÓLAG, egyféle mérlegelő mementóként áttekinteni, mennyire figyeltünk az év energiáira, a prognózisok mennyire állták meg a helyüket és mit sikerült megvalósítanunk 2014-ben a TÜZES LÓ energiáival? Kellemes számvetést kívánunk, hasznos önismereti, életvezetési kérdésekre kaphatunk válasz, ha a visszatekintésből nem hagyjuk ki azt sem, hogy vajon mely tervünket és miért nem vittük véghez?
----------------------------------------------------------------

A kínai asztrológia szerint, 2014. február 4 - én reggel 6:05-kor energetikailag is  megkezdődött a Jang / Ló  2014-es esztendő, amely kivételesen erős, tüzesen lobogó dinamikával volt jelen minden gyors változtatást igénylő életterületen.

(Szeretnénk hangsúlyozni, hogy egyik asztrológiai elemzés sem jóseszköz, hanem egy iránytű és térkép a leszületések labirintusában. Célja megmutatni, hol is tartunk az egyéni és/vagy egyetemes fejlődési spirálon, milyen feladatokkal, aktualitásokat számolhatunk, és hogy milyen működéseket, miként támogat az év alapenergetikája.  / A Szerkesztő)

ÁLTALÁNOS ALAPJELLEGEK:

A Ló évének első és legerősebb üzenete a Tűz alap felfokozott és igen erős jelenléte, így 2014. február 4-től minden esedékes, régóta halogatott változási igény, határozottan elindulhat végre az emelkedés útján. Itt az ideje, hogy valami teljesen új születhessen a káoszból, mert az eddig stagnáló, kétes helyzetek egyre inkább hívják a megoldást,  amelyhez a „Ló” készségesen nyújtja segítő, extra mennyiségű hajtóerejét,  szenvedélyes inspirációját.

A gyors irányváltások végkimenetele attól is függ, hogy személyiségünkben a Tűz elem milyen mértékben van jelen, így a spontán születő változásokat miként fogjuk önerőből elindítani. Bár erőteljes támogatást nyerünk, de a hirtelenséggel vigyázzunk is, nehogy megégessük magunkat, így érdemes a kanyaroknál tudatosan lassítani is, hogy a megfelelő információk, megfontolt döntések részesei lehessenek.

MIRE FIGYELJÜNK LEGINKÁBB?

Az idei év kulcsszavai: akarat, szenvedély, lelkesedés, így nem meglepő, hogy a terheltebb 2013 után felébred bennünk az igény a könnyedségre is. A magunkra erőltetett láncok, a megszokás és a béklyók ledobásához is lesz elég erőnk, nem kell tétlenül sodródnunk, de felelősséget kell vállalnunk és határozottan kiállni végre önmagunkért.
Az Tűz jelenlétének analógiája az indulatok és a fokozott harci kedv is, amely ébredező erő nem engedi többé elnyomni az igazságtalanságokat és segíteni fog úgy a személyes, mint a társadalmi területek önképviseletében is.
Negatív pólusként agresszióval, vitákkal találkozhatunk, amelyeket érvelő, hatásos kommunikációval tudunk enyhíteni. Ügyeljünk arra, kinek, mit és hogyan mondunk, mert idén az indulatok könnyebben elszabadulnak és ezzel pont azokat az embereket bánthatjuk meg, akik fontosak.
Az Univerzum sorra megadja azt a kezdő löketet, amelyet  felhasználva kiléphetünk végre eddigi lapos megszokásokból, újult erővel vághatunk bele valóban fontos dolgokba, amelyet örömmel, lelkesedéssel, szenvedéllyel tudunk végezni.

LELKI TERÜLETEK 

Fontos üzenete a 2014-es esztendőnek, hogy az év indulásának pillanatában egy „Tükör konstelláció” által, komoly égi feladatot és lehetőséget is jelez.
Az intuíció és az alternatív gyógyító képességek felerősödése arra mutat, hogy aki nem foglalkozott eddig ilyen területtel, annak is érdemes figyelnie ezen jelekre. Bármilyen testi-lelki-szellemi segítő módszer, ami az emberek életét szebbé-jobbá tudja tenni, várhatóan közelít felénk, akár önmagunk, akár mások miatt is. (Ezek személyes elérését támogathatja a türelmet erősítő meditáció, vagy a relaxáció is, amelyek hatékony módjai a belső csend figyelmének.)

Kinek, mi jutott most eszébe, ARRA a dologra fokozottan érdemes figyelnie.
Ugyanis a Ló évében lehetőséget, vagy akár határozott felszólítást is kaphatunk arra, hogy ezt a halogatott valamit megtegyük. Problémáink leginkább olyan dolgokból adódhatnak, amit magunknak köszönhetünk, mindezt ráadásul úgy, hogy közben tudjuk, mit kellene tenni, illetve mit kéne befejezni.
A Ló évében, a felerősödött intuíciót azért kapjuk, hogy a belső hang által már régóta súgott, de elnyomott üzenetet ne hagyjuk tovább figyelmen kívül. Amennyiben továbbra is folytatjuk önromboló, egészségkárosító „önbüntető” viselkedésünket, annak számos egészségi probléma lehet a vége, mert a szervezet nem tolerálja az értelmetlen terhelést tovább.

SZELLEMI TERÜLETEK

Amellett, hogy a kapcsolatokat érintő szenvedély fokozódni fog, intő jelként üzen a Ló éve arról is, hogy a féktelenül túlzásba vitt, mértéktelen kilengések megcsömörléshez vezetnek, tehát az okosan kitett korlátokra szükség van. Nem mehetünk tovább abba a felelőtlen irányba, ami nem szolgálja személyes fejlődésünket. Bármilyen túlzás (dőzsölés, éjszakázás, alkohol, esetleg tudatmódosító szerek használata) mélyrepülésbe taszít, függőséghez vezet, ami az erős kiégés, elkeseredettség, kilátástalanság és fájdalom érzeteit generálja.
A Ló éve azért hozza elénk az összes rejtett vágypontot, hogy tudatosan magunk ismerjük fel, mik a valódi értékek és hogy lássuk, minden sötétségből van kiút. Ez az ébredés alapja is lehet és akkor már hiába csábítanak helyzetek, tudjuk hogy miben, mikor és hol a határ, mielőtt megütnénk a bokánkat.

PÁRKAPCSOLATI TERÜLETEK

A Ló a kínai asztrológiában igen “romantikus állatnak” számít, évében megfigyelhető a nyitottabb ismerkedési szándék is. 2014-ben ez is támogatást kap, a Ló tulajdonságok kedveznek az ismerkedésnek, flörtök kialakulásának. Egyszerűbben fogunk kommunikálni a másik nemmel, tehát több kalandra, szerelmi ügyre is számíthatunk.
A Tűz által felébresztett szenvedély a két fél között létező - vagy régebben létezett - vágy, vagy szerelem ismételt fellángolását gerjesztheti, egyben új lelkesedést vihet a megfáradt kapcsolatokba is. Mivel a felek várhatóan szívügyekben is energikusabbak lesznek, így az egymás iránti szenvedély soha nem látott magasságokba emelhet párokat, ami megjelenik majd a szexualitásban is. Ideje lesz tehát felismerjük és meghaladjuk azon korlátainkat és tabut is, ami gátolta teljes odaadásinkat. Lám, a korlát két oldala...- mi véd és mi gátol, az egyenúly ebben komoly szempont. A negatív családi minta, a neveltetésből adódó gátlás vagy traumatikus élmény mind olyan akadályok, amelyeket idén könnyebben lehet kioldani és megélni egy felemelő párkapcsolati élmény során.

MUNKA-KARRIER TERÜLETEK

Ahogy azt a bibliai bölcselet is tanítja: "Ideje van a vetésnek és ideje az aratásnak." – tehát, figyeljünk a jelekre, mi és mikor akar lenni. Bármennyire is más a tervünk, ami jön azt fogadjuk, ami megy azt engedjük. Így nem kell megvalósíthatatlan álmok után rohangálnunk, helyette azokra a dolgokra tudunk koncentrálni, amelyek eleve támogatva vannak, legyen az anyagi sík vagy kapcsolati terület.
A TŰZ elem hatására, megnő az akarat, a “harci kedv” és a hatni tudás, meggyőző érveink eredményt hozhatnak üzleti, munkahelyi tárgyalásnál, de akár családtagjainkat is könnyebb így rábírni önpusztító szokásaik elhagyására, hiszen az önzetlen lelkesítés, mások buzdítása, inspirálása kerülnek előtérbe. Az év tüze azokat a tevékenységeket fogja segíteni, amit szenvedélyes hittel tudunk végezni, míg az elfásult, “kötelező” dolgok halálra vannak ítélve. Mindez persze saját érdekünkben történik még akkor is, ha pillanatnyilag nehéznek látszik, mert ez az év mindenkit abba az irányba szeretne terelni, ahol megtaláljuk azt a dolgot, amit ingyen is szívesen csinálunk. Így a HIVATÁS, vagyis ami HÍV az a saját út, amin már tényleg azzal foglalkozunk, ami a szívünk csücske.
Az egyik legnagyobb fellendülésre az energiapiac, elsősorban a természeti erőforrások kiaknázása és felhasználása számíthat, mindezek közül a napenergiával foglalkozó területek kapnak majd kiemeltebb szerepet, mert ezek maximálisan támogatottak lesznek. (Ezen alapon mi is joggal bízunk abban, hogy stúdiónk NAPSZIKRÁZÓ élete is részese ennek, hiszen a másik "napos", SOLEIL masszázsiskola, idén komoly együttműlödő partnerünkké lett már.)
A tavalyi, nehezebb évet követően, az élményekkel teli örömök és azon tevékenységek is támogatottá válnak, amik a szórakozáshoz, szórakoztatáshoz, vendéglátáshoz, tehát a vidám, könnyed, jó hangulatokhoz köthetők.

2014 - a vállalkozások éve, amely fesztelen és stressz-mentes munkakörnyezettel, üzletmenettel hívja a vállalkozási szellemet. Akik eddig csak fontolgatták ilyen terveiket, most könnyebben állhatnak önálló lábra. Akinek már saját vállalkozása van, jó, ha szem előtt tartja munkatársai jólétét, jókedvét, hiszen a kollégáknak is fontosabb lesz egy jó hangulatú közösséghez való tartozás, a vidám és felszabadult légkör, mint a pénzbeli juttatások, vagy egy előmenetel.


Ö
sszegzés: ha ráhangolódunk egy adott időszak univerzális energetikájára, könnyebben kerülnek egyensúlyba életvezetési területeink is. Tehát az iránymutató jelzőtábláink idén: 

- szabadítsuk fel magunkat, nézzünk szembe álló ügyeinkkel,
nyissunk új irányokba

- tervezzünk gyorsan, változtassunk, vállalkozzunk, figyelve a kisebb jelzésekre is
- kommunikáljunk érvekkel, kerüljük a személyeskedést, inkább gyógyítsuk egymást önzetlenül
- lelkesítsünk vidáman, ismerkedjünk bátran, éljük meg valódi szenvedélyeinket
- kerüljük a túlzásokat, hagyjuk el szorongásaink félelem- és tabualapjait
- képviseljük önmagunk és az élet alapigazságait, menjünk szívbéli hívásunk irányába
- élvezzünk minden életteli, melengető élményt, közben hallgassunk befelé intenzíven.

A számok tükrében, Kiss Zoltán Zénó numerológus így ír az évről : 
2014. a Szaturnusz, a korlátok éve!
Az optimizmus kötelező!
A számok összeadásából 2014 = 2+0+1+4 = 7 – t kapunk.

 

A numerológiában a 7-es szám a Szaturnusz, a karma bolygója: összefogottság, szűkítés, keretek, korlátok, tehát 2014. nem arról szól, hogy az lesz, amit mi 'akarunk', de ettől még ez az év nagyon sikeres lehet, csupán a tanulóleckét kell megtanulnunk.

Céltudatosnak kell lennünk, és sokat kell tennünk ahhoz, hogy terveink megvalósuljanak. Nem lesz könnyű. Nem számíthatunk másra, csak saját magunkra, de ha elszántan és következetesen dolgozunk, egész biztosan meg lesz az eredménye.

Ebben a dátumban is van a kettes (Hold): nőiesség, befogadás, érzelmek, a család száma, az otthon területe, a gyökerek, de ebben a szaturnuszi évben különösen fontos a hazánk iránt érzett felelősségünk felvállalása, mert külső támadásokra lehet számítani.

Ebben az egész évtizedben (2019-ig), az 1-es (Nap), a tudatosság, a racionalitás is meghatározó.

A Négyes szám (Föld) a numerológiában nehézséget jelent (lásd: 4-es Metro), szintén erősen belejátszik a 2014-s év nehézségeibe. A numeroszkópban az 1-4-7 az anyagi világ, a földhözkötöttség energiavonala.

Ez az év nem a lazításról, nem a könnyű sikerekről, hanem a tudatos áldozatvállalásról szól, erre kell késznek lennünk, és akkor nem kapunk plusz korlátokat az életünkben. Ha optimistán megtesszük azt, amit saját magunktól kell felvállalnunk, sikeresek leszünk! - vallja a numerológus, hát, van mit összevetni minden irányból. 

Végül érdemes feltenni magunknak időnként azon kérdéseket, amelyekre a válaszok a fentiekben olvashatók…
- hogy élek, merre és miért tartok?
Kivel, mit és miként teszek?
Mennyire vagyok önjáró, hiteles, igaz és szabad, mint egy vágtató, energikus, tűzről pattant musztáng?…
- ki-ki önismereti válaszainak fényében kívánnak a Napszikra szakemberei egy lobogó, energikusan boldog életvitelt 2014-re is: 
„nap – mint NAP”.

...- és aki kedveli a csodás lovakat, az további válogatást talál a Napszikra - FB ÉLményszigetének LOVAK c. albumában

Szerkesztette: Pápai Ildikó
önismereti tréner, szimbólumelemző / Napszikra Stúdió Bp.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK:
A HETEDIK...

2014 VÁRHATÓ ALAPJAIRÓL...


(Forrás-részletek: kinaiasztrologia.com / twice.hu )