A legújabb OSCAR DÍJAS KISFILMRŐL:

SZÍVBŐL GRATULÁLUNK!

- a kisfilm 03.05-ig szabadon megtekinthető...


A történetről: 1991-et írunk, a 10 éves Zsófi új iskolába kerül. Az új helyen sok minden idegen és furcsa, de van remény: Zsófi bekerül az iskola híres kórusába, és összebarátkozik Lizával, aki a legnépszerűbb lány az osztályban. Még nem is sejti, hogy hamarosan Lizával együtt kell szembeszállniuk a kórusvezető Erika nénivel, aki nem olyan kedves, mint amilyennek elsőre látszik.

* * *

Bizonyára sokan cipelünk magunkban olyan méltatlan gyermekkori, óvodai, iskolai eseményeket, amelyek egy életre rányomták bélyegüket önbecsülésünkre.
Mélyen hiszünk abban, hogy "MINDENKI" hordoz magában olyan adottságokat, amelyek megélése az egészséges önérzetet élmény alapon erősítik, pláne, ha az még támogatott, fejlesztett is, hogy senki ne érezze kevesebbnek magát attól, hogy valamiben nem egy "légy kiváló", teljesítmény alapú elvárásnak felel meg. Mert nem a másokhoz mért szint a lényeg, hanem a személyes élmény és annak átélt érzetei: hiszen énekelni, rajzolni, táncolni, sportolni stb., vagyis belső energiákat felszabadítani akkor is fontos és jó, ha az nem versenyalapú, hanem "csak" esélyt ad a léleknek arra, hogy az jelene szerint, szabadon megnyilvánulhasson, közölhessen, rejtett kérdéseket kivezethessen és feloldja mindazt, ami foglalkoztat, ami mélyünkből éppen megszületni szeretne.
Köszönet az alkotóknak a téma megfogalmazásértért, egyben szívből gratulálunk a méltó díjazásért is, bár, enélkül is erérte célját, hiszen az átadott mondanivaló a lényeg, és azt így is, ott és úgy értékeljük, ahol szükséges: lelkünkben és szellemiségünkben, egy nagy, belső igennel... :)

És hogy miért is? Íme, a film zárójelenete választ ad a kérdésre:Magyar kisjátékfilm, 25 perc, 2015

A műsorszám megtekintése 6 éven aluliak számára nem ajánlott!
Feliratozva a teletext 333. oldalán.

Rendező: Deák Kristóf
Forgatókönyvíró: Deák Kristóf
Zeneszerző: Balázs Ádám
Operatőr: Maly Róbert
Producer: Udvardy Anna, Deák Kristóf

Szereplők:
Erika néni – Szamosi Zsófia
Zsófi – Gáspárfalvi Dorka
Liza – Hais Dorottya
Zsófi anyukája – Karádi Borbála
Jutka néni – Garami Mónika

(a TELJES kisfilm március 5-éig, a fenti szövegrész "MINDENKI" linkjén át tekinthető meg.)