AKVARELL HÉTVÉGE...

"Ha hallasz belül egy hangot,
amely azt súgja:

"NEM TUDSZ FESTENI!"
- akkor OKVETLENÜL ÁLLJ NEKI
a festésnek
és a hang elnémul."
(Vincent Van Gogh)


Ön hogy érzi? Egyetért Van Gogh-gal abban, hogy elég sokan önbizalomhiányuk miatt nem vesznek ecsetet a kezükbe? Mert talán kiskorukban, lelkesedésükhöz nem kaptak elég bíztatást, kellő megerősítést, amely hiány kedvüket szegte? Pedig ma is emlékszünk arra, hogy gyermekként mekkora lendülettel voltunk KÉPesek belső KÉPeinket örömmel kiadni, megörökíteni, hogy milyen önfeledten adtuk át magunkat annak az IGEN!-nek,  hogy sabadon, bármivel azonosulhatunk, bármit KÉPzetünk szerint megörökíthetünk, azt kedvünkre módosíthatjuk, hiszen fantáziák boldogan szárnyaló és érzelmeinknek jár ez a remek ÉLMÉNY. És ma? Felnőttként, hogy állunk ezzel? Vajon miért nem éljük át ezt az örömteli állapotot, amikor alapvetően semmi akadálya sincs? (A fenti vízparti kép, egy még alapokat tanuló, középkorú résztvevő első tanfolyami napján készült idén januárban.)

Mi tehát a kurzus célja?
Bárki számára, minden előképzettség nélkül is, újra átélhetővé tenni az alkotói szabadság örömteli ÉLMÉNYÉT, egyben szakmai, technikai segítséget adni ki-ki adott szintjének továbbfejlődéséhez, önbizalmának növeléséhez a vízfesték adta könnyű de érzékeny minőségein át.
Mert amíg festünk, lelassul az idő, oldódik a stressz, eggyé válunk az anyagok és színek lelket tápláló sokféleségével, a témák adta gondolatokkal, érzetekkel, vagy akár korabeli alkotók szellemiségeivel, essen választásunk hagyományos vagy modern stílusú témára. Mert itt ÚJRA szabad szabadon áramlani, miként a víz futtatja a festéket a papíron, hiszen nem a "másolás" esztétikai elvárása a lényeg, hanem az egyén alkotói élménye, a kikapcsoló, tápláló, nyugtató flow érzet ajándékai által.

A következő 12 órás hétvégi kurzusról:

Időpont:
2019. MÁRCIUS 30-31.
szombat-vasárnap,

mindkét napon 10-16 óráig

Helyszín: 
Napszikra stúdió Bp.VI. Bajnok u.1. fsz.3.  
- a Kodály köröndtől egy utcára (lásd a link mögötti térképen) Kapucsengő: 14-es
A stúdióban van mód kávé-tea készítésére, ebédmelegítésre, aki nem tud ételt hozni magával, azok egy saroknyira, hétvégén is találnak boltokat a közelben.

Részvételi díj:
- a két napra összesen: 12.000 Ft + 3.000 Ft anyagdíj
(az alapkészlet festéke és ecsetei, valamint minden alkotás hazavihető a kurzus végén)


Fizetési mód:
- az 5.000 Ft-os átutalás regisztrációjával (amely összeg a teljes díj részét képezi), a fennmaradó rész a helyszínen fizetendő az első nap elején. Tekinetettel a kiscsoportos kurzusok limitált férőhelyeire, a jelenkezéseket beérkezési sorrendben rögzítjük és igazoljuk vissza. Betelt kurzus esetén, a jelentkezés átsorolódik a következő hétvégi alkalomra, amelyet előtte pontosítunk. 

Jelentkezési határidő:
- a 03.26-ig beérkezett utalások sorrendje szerint történik a regisztrációs helyfoglalás
(Tekintettel a kiscsoportos létszámkorlátra, a március végi csoport betelte után, a jelentkezések továbbsorolódnak a következő hétvégi alkalomra.)
 

Jelentkezés módja:
Telefonon Szarka Hajnalka festőművésznél      Tel.: +36 20 / 593 6116 
(Mivel Hajnalka gyakran tanít, így ha nehezen elérhető, kérjük az érdeklődő 
hangpostán át vagy SMS üzenetben hagyja meg nevét, telefonszámát, vagy írjon az info@napszikra.hu címre és amint lehet, visszahívjuk.)

A csoportvezető alkalmai bensőségesen nyugodt, kellemes légkörben, kis létszámú csoportokban várják az élménykeresőket. A kurzusokon bárki szabadon felvállalhatja önmaga egyediségét, egyéniségét, a szintet, ahol tart, illetve segítséget kérhet és kaphat ahhoz, hogy kihozza önmagából a maximumot.
Szarka Hajnalka tagja a hazai akvarellfestők társaságának, pedagógusi tevékenységet is folytató művésztanár, aki egy évtizede vezet egy általa alapított Képzőművészeti Szabadiskolát is. Rendszeres kiállítója akvarell tárlatoknak, kortárs képzőművészeti csoportoknak, kurzusaira jellemző az elfogadó, támogató, szelíd megközelítés, a belső lelki- és külső festői elmélyülést biztosító audio-vizuális harmónia.

Referencia a Napszikra egyik szakemberétől:
"Pár hete volt szerencsém Hajnalka egyik hétvégi akvarell kurzusán részt venni, amelyen úgy a technika sajátosságai, a fejlesztés figyelmes, türel-mes segítsége, mint a ki-ki szintjének és saját tem-pójának megfelelő gyakorlatok egyaránt megélhetők voltak. Túl az alkotói "flow"-ban való feloldódáson, amit a szelíd és gyengéd anyag-használat vezet, további kellemes élmény volt a családias, kis létszámú közeg, miként a rugalmas, kisebb szünetek és a finom háttérzenék oldottsága is. Köszönöm!" Pápai Ildikó művészetterapeuta

"Amikor már nincs tudatában annak, amit művel, csak akkor teszi a festő jól a
dolgát."
- 
bíztat Edgar Degas, mert az alkotói élmény képes az elme teljes kikapcsolására is, ami  bizony ránk fér a feszes mindennapok között.Ez a márciusi AKVARELL HÉTVÉGE tehát bárki számára ilyen örömforrás lehet, akár volt már ehhez a technikához köze, akár nem, hiszen a kurzuson mindenki saját szintjéhez mérten kap segítséget és feladatot, így a sikerélmény nem marad el, amely egyben AJÁNDÉKKÉNT is remekül szolgálhat akár NŐNAPRA, vagy más egyéb személyes alkalomra is...- "SZÍNNEL-LÉLEKKEL".

Az alábbi pár képet idei alkalmakból szemezgettük:
- készül egy szabadon választott Monet festmény újragondolása, csak már akvarell alapon..- előbb egy grafikai arányterv, majd a maszkolás a sorrend a végső kivitelig... (ez a kép egy harmadik nap "szülötte" )

Gyakorlat színre és formára...
- kit, milyen szín hív meg és az milyen formát generál érzetben? Kellemes élmény és tanulságos önismereti alap is egyben...
(balra)

- és akik már bátrabban engedik bele magukat a textúra használatába...- ez a pár kép is egy-egy idei csoportban készült. 

A program facebook eseménye ITT található...