STRESSZOLDÁS ONE BRAIN MÓDSZERREL

STRESSZOLDÁS ONE BRAIN MÓDSZERREL

Magyarországon legelterjedtebb a Three in One concepts (3 az egyben) kineziológiai rendszer, amely a test a lélek és a tudat összehangolását jelenti. A rendszert az amerikai Gordon Stokes, Daniel Whiteside és Candace Callaway alakította ki a 80-as években. Az általuk kifejlesztett módszert One Brain (Egy Agy) módszernek is nevezik, melyet Magyarországra 1992-ben Carol Ann Hontz hozta be.

One Brain (Egy Agy), a bal és jobb agyfélteke összehangolt működésének koordinálását jelenti. A bal agyfélteke logikán alapuló, elemző agyfélteke, amely stresszhelyzetben teljesen átveszi az irányítást. Ezzel szemben a jobb agyfélteke holisztikus, az egész képet látja, művészi képességünk hordozója, mely a teret érzékeli de az időt nem. Nem ítélkezik, mentes a félelemtől, itt lakozik a kreativitás.

Ez a holisztikus szemléletű - vagyis az embert a maga teljességében, test-lélek-szellem egységeként kezelő - gyógymód szerint a tünetek csupán a test gyógyító törekvéseinek kifejezései, és megszüntetésük helyett a valódi okok feltárása a cél. Ezek az okok lehetnek fizikai, érzelmi, mentális és lelki szinteken. A One Brain ágazat mélyrehatóan foglalkozik a lélek diszharmóniájával, illetve a betegségek, rendellenességek lelki, szellemi hátterével. A módszer segítségével kimutatható és kezelhető a fizikai, ill. lelki tünetek oka.

A módszer gerince a Viselkedési Barométer, melynek segítségével tudatos, tudatalatti és testi szinten lenyűgöző pontossággal deríthető ki, hogy a kliens az adott pillanatban mit érez az adott üggyel kapcsolatban és mi az óhajtott érzelmi állapot. Izomteszteléssel direkt kérdéseket intézhetünk valaki belső tudásához, és egyenes igen/nem válaszokat kapunk. A kezelés során kérdéseket teszünk fel egy meghatározott rendszer szerint, miközben enyhe nyomást gyakorlunk a vizsgált személy kinyújtott karjára. A kar izmai - közvetítve az agy, illetve a test sejtes memória szinten tárolt információit - a kérdésekre erősen tartó vagy elgyengülő izomtónussal "válaszolnak".

Az ok, amiért a One Brain módszerben az izomtesztelést használjuk az, hogy nagyon gyors és megbízható eszköz az információ megszerzéséhez, tiszta választ ad, ami nem képezi további találgatások, magyarázatok és értelmezések alapját. A One Brain korregresszióval dolgozik. A kliens jelenbeli problémájával kapcsolatban megkeressük azokat az életkorokat, melyek valamilyen összefüggésben vannak a megoldandó konfliktussal és a kitesztelt korrekciókkal feloldjuk ezeket a negatív stresszeket. A negatív blokk törlésével, feloldjuk azokat a mintákat amik eddig hibásan befolyásolták és irányították az életünket. A megoldás érdekében tehát feltárjuk a probléma gyökerét és azokat az életeseményeket, amelyekre épülve létrejött a probléma.

A One Brain módszer bizonyítottan eredményes a stressz okozta problémák számos esetében. Például önértékelési zavaroknál, párkapcsolati problémáknál, beszédhibáknál, félelmeknél, gátlásoknáll. Dyslexia, dysgraphia, dyscalculia kezelésére is sikerrel alkalmazható. Tanulási nehézségek, fájdalmak, álmatlanság, depresszió, asztma, allergia, kényszeres viselkedések és számtalan testi és lelki probléma megoldásában segít.  Bármilyen olyan „probléma” esetén, ami negatív érzelmi stresszhez köthető, eredményesen alkalmazható a One Brain módszer.

Konzultációra bejelentkezés : Takó Csilla

Tel.: 06/30-750-90-35    

E-mail : szelidmegoldasok@gmail.com

(Tevékenységeimről bővebben az alábbi oldalon tájékozódhat: Szelíd Megoldások  http://szelidmegoldasok.blogspot.hu)

Információ és időpontfoglalás: STRESSZOLDÁS ONE BRAIN MÓDSZERREL